Flexleasing

Hvad er flexleasing?

Tilbage i 2008 blev det lovligt for danske leasingselskaber at udbyde flexleasing-aftaler til deres kunder. Det ændrede det økonomiske aspekt, da du ved flexleasing-aftalen ikke skulle betale for hele registreringsafgiften på bilen, men blot skulle betale for den periode, hvor bilen indgår på leasingordningen. Delafgiften består af to elementer og opkræves af SKAT:

• Afgift
• Rente af renteafgiften

Afgiften betales pr. hele påbegyndt måned af den samlede afgift, og satsen udregnes efter bilens produktions år. Det udstående beløb for registreringsafgiften betales som et rentetillæg. Rentetillægget i Danmark er lige nu 3,6%.

Hvorfor flexleasing?

Når det gælder flexleasing, så er den helt store positive faktor det økonomiske og fleksible ved flexleasing af en bil. Du undgår at betale den fulde registreringsafgift på 150%, og samtidig giver dig mulighed for at skifte køretøj halvårligt. Det kunne f.eks. være en SUV i vintertiden, og en cabriolet i sommerperioden.

Sådan fungerer det

Når du flexleaser en bil, kan det gøres til fra en periode på 12 måneder og op. Desuden er det også muligt i leasingperioden at have en stilstandsperiode, der igen øger fleksibiliteten i forhold til flexleasing. Bilen bliver indregistreret med det pågældende leasingselskab som ejer, og dig som leasingtager som brugeren.

Når leasingaftalen udløber sker en af følgende:

  • Køretøjet afmeldes
  • Betaling af udestående registreringsafgift
  • Kontrakten kan forlænges op til måneder på samme vilkår
  • Ny vurdering af både registreringsafgift og leasingkontrakt

 

Mærker vi forhandler: