deleleasing

Hvad er deleleasing?
Siden 2001 har skatterådet gjort det muligt at benytte sig af deleleasing (også kaldet splitleasing).

Deleleasing er en ordning, hvor et firma og en privatperson hver indgår aftale om leasing af samme bil.

Der etableres to enslydende leasingkontrakter, den ene underskrives af firmaet og den anden af den ansatte.

Derved splittes leasing op mellem parterne og sikrer på den måde, at firmaet og privatpersonen betaler præcis den del af de samlede omkostninger, som vedrører deres andel af bilens kørsel.

Da hver part betaler for egen brug af bilen, udløser det ingen firmabilbeskatning for privatpersonen, da det er leasingselskabet og ikke firmaet, som stiller bilen til rådighed. Samtidig sparer firmaet den andel af udgifter, som privatpersonen afholder.

 

Hvordan foregår det i praksis?
Ved indgåelse af en deleleasingaftale estimeres en forventet kørselsfordeling, f.eks. 80% erhverv /20% privat, der danner grundlag for opsplitning af førstegangsydelsen, som særskilt betales af hver part.

Driftsudgifter


 

I forbindelse med udarbejdelse af leasingtilbud opstilles et budget ud fra de forventede driftsudgifter på bilen:
• Forsikring
• Grøn Ejerafgift
• Brændstof
• Reparation/Vedligeholdelse
• Service

 

Udgifterne fordeles hver måned og opkræves sammen med de ordinære leasingydelser. Carta står for al håndtering af bilag og sørger for betaling af disse og opkrævning sker som acontobetaling hver måned fordelt mellem erhverv og privatpersonen ud fra de faktiske kørte km.

 

Hvornår deleleasing?

Normalt anbefaler vi, at den private kørselsandel maximalt udgør 40% og bilens pris fra kr. 350.000,- inkl. registreringsafgift, men det vil afhænge af en individuel beregning.
Ordningen kan benyttes på gulpladebiler såvel som hvidpladebiler, og kan med stor fordel laves på biler uden registreringsafgift, hvor denne kun betales løbende (flexleasing).

 

Kørebog
Når der indgås en deleleasingaftale, monteres en GPS med elektronisk kørebog fra SKYHOST, således hver part får ført detaljeret kørselsregnskab.
Enheden opfylder SKAT´S retningslinjer for elektronisk kørebog og er desuden godkendt som sporingsenhed hos en række forsikringsselskaber.

Den elektroniske sporingsenhed registrerer al kørsel, og med en webbaseret adgang til kørebogen, kan man altid følge kørselshistorik og se køretøjets aktuelle position.
Med omskifterknap monteret i bilen eller APP (Skyhost Remote) på Smartphone kan der vælges om den næste tur registreres som privat eller erhvervsmæssig kørsel. Man kan altid tilrette efterfølgende på webportalen.

Fordelingen indlæses automatisk fra kørebogen, og med online adgang til kørebogen skal man blot sørge for at holde denne opdateret.

Hver måned fordeles og opkræves privatpersonen og firmaet hver især leasingydelsen inkl. driftsudgifter ud fra de faktiske kørte km.


 

Til forside

 

Dansk Turbo Teknik A/S | Englandsvej 399 | 2770 Kastrup | salg@d-t-t.dk | Hovednummer: +45 32 50 80 02